BRUGSVEJLEDNING TIL LÆKKERT RAT

 

Læs venligst instruktionen igennem før start.

Alle Leatherique´s produkter er vandbaserede, og kan derfor renses af med varmt vand og sæbe.

 

Brug gummihandsker og sikkerhedsbriller. Det anbefales ligeledes at afdække omgivelserne med plastic, da farven er særdeles effektiv !!

 

Skyl grundigt med vand og sæbe ved hudkontakt med farven. Ved indtagelse, søg læge.

 

Hertil skal du bruge Super Prepping Agent, Læder Farve (sort), sandpapir korn 400, 800 og evt. 1200-1500, pensler til påføring af farve (vi anbefaler en smal 10-15 mm), samt masser af rene klude og papirhåndklæder el. lign. Farven kan også sprayes på. Alle produkterne fås i et færdigt kit Steering Wheel Kit.

                          

Trin 1:

 

Støvsug læderet grundigt, specielt langs syninger og samlinger.

 

Trin 2:

 

 

Vådslib forsigtigt læderet med sandpapir korn 400 og Super Prepping Agent for at udjævne små revner i læderet. Fjern så meget som muligt af den gamle farve, uden at beskadige læderet. Pas på ikke at flå læderet op, så det ligner ruskind.

 

Gammel indtørret farve gør læderet hårdt. Når det gamle farve er fjernet, vil læderet fremstå blødere.

Tør overfladen grundigt med rene klude for at fjerne alt støv og skidt. Begynd ikke indfarvningen før læderet er hel fri for gammel beskadiget farve.

Efterslib med sandpapir korn 800 og Super Prepping Agent.

 

Hvis der er behov for reparation med Leatherique Crack Filler, skal det gøres nu. (Se instruktion for dette). Brug udelukkende Leatherique Crack Filler til mindre revner.

 

Efter brug af Super Prepping Agent og / eller Leatherique Crack Filler skal emnet tørre i mindst 6 timer, gerne længere. 

 

Trin 3:

 

                      Indfarvning:

 

Sørg for at indfarvningen foregår indendørs i et støvfrit område, temperatur 20 – 30 grader og helst med lav luftfugtighed.

 

Hæld lidt Leatherique Læder Farve i en egnet beholder og rør omhyggeligt. Nogle af pigmenterne er tungere end andre, og bundfældes hurtigt, så grundig omrøring er nødvendigt.

Farven påføres med en tynd pensel. Hvis farven er for tyk at arbejde med, kan den fortyndes med lidt demineraliseret vand.

Farven skal påføres i et tyndt lag for at undgå, at resultatet bliver ”plastic-agtigt”. Start med sømme og samlinger, og fortsæt derefter med de store flader. Sørg for at pensle i alle retninger – ikke kun ”frem og tilbage”.

Foretag hele indfarvningen i én arbejdsgang for at undgå evt. farveforskelle.

 

Pensler og bøtter rengøres med varmt vand og sæbe.

 

Ved spraymaling fortyndes farven med op til 25 % demineraliseret vand, afhængigt af spraypistolen. Spray 2 – 3 tynde lag på

 

Tørretid er 48 timer, hvorefter der efterpoleres med en ren og tør klud. Eventuelle løbere eller andre ”helligdage” kan udbedres med forsigtigt slibning med sandpapir korn 1200 - 1500.

                            

                      Hvis der foretages en radikal ændring af farve, skal indfarvningen gentages 2 til 3 gange.

 

                      Efterfølgende vedligeholdes læderet med Prestine Clean.

 

 

Er du i tvivl, så kontakt os på info@leatherique.dk